Éppen 10 évvel ezelőtt pályáztunk először a Zöld Óvoda címre. Sok olyan programunk zajlott már akkor is, melyek alkalmassá tették óvodánkat arra, hogy megpályázzuk és elnyerjük ezt a megtisztelő címet.

Az erdei állatok szenvednek leginkább a hidegtől és az éhségtől: a vaddisznók, az őzek és szarvasok. Az embereknek kell gondoskodni táplálékukról.

Képtalálat a következőre: „vad etetés kép”  Képtalálat a következőre: „vad etetés kép”  Képtalálat a következőre: „vad etetés kép”

 Az ERDEI FÜLESBAGOLY

Leggyakoribb hazai bagolyfajunk. Közepes nagyságú bagoly, testhossza 35-40 cm, szárnyfesztávolsága 90-100 cm. Testtömege 220-430 gramm közötti. Jól látható tollfülekkel és nagy, narancsvörös szemekkel rendelkezik. A hím, a tojó és a fiatalok hasonló színezetűek.

Képtalálat a következőre: „erdei fülesbagoly kép”    Kapcsolódó kép

A megtalált rejtekhely

A mókusok – ez köztudott – nagyon előrelátóak, és ezért a hideg hónapokra élelmet gyűjtenek maguknak. Azonban gyakran elfelejtik, hogy hova rejtették az elemózsiát. Ez történt a mi mókusunkkal is:

A feledékeny mókus

Mi ez a nagy nyugtalanság a bokrok alján? Az történt, hogy egy fiatal mókus nem találja azt a rejtekhelyet, ahová a téli elemózsiájaát felhalmozta: a diókat, mogyorókat, makkokat és más száraz gyümölcsöket, megannyi drága kincset a sovány téli hónapokra.

      

 

tehetsegprogram

tamogataskezelo

emberieroforras1