A zenélő gesztenyefa

Kláriék kertjében van egy dús koronájú gesztenyefa. Olyan, mint a többi hozzá hasomló fa, törzsén hosszú barázdák húzódnak, vastag ágai szerteszét ágaznak.

A madarak és fák napjának célja, hogy különböző megemlékezésekkel, rendezvényekkel a társadalom, különösen az ifjúság természetvédelem iránti elkötelezettségét kialakítsa, elmélyítse.

Kék szalag projekt 

Március 25-én gyerekzsivaj verte fel a Tőserdő csendjét, mivel az óvodások ott ünnepelték a Víz világnapját. Vendégségbe hívtuk a nyárlőrinci és a tiszaugi óvodásokat is.

Április 26-án a Mazsola csoportos gyermekekkel részt vettünk a nyárlőrinci óvoda által meghirdetett Föld napján.

Március 22. - A VÍZ VILÁGNAPJA

"Víz! Se ízed nincs, se zamatod, nem lehet meghatározni téged, megízlelnek anélkül, hogy megismernének. Nem szükséges vagy az életben: maga az élet vagy."(Saint-Exupéry)

Március 22. a víz világnapja 1994 óta, mivel az ENSZ közgyűlése így határozott többek javaslatára, ugyanis sokan belátták, hogy ránk köszöntött a „vízválság” korszaka. Azóta világszerte ezen a napon ünneplik egyik legféltettebb kincsünket, a vizet. Magyarország is csatlakozott a nemzetközi kezdeményezéshez, amelynek egyik fontos célja, hogy a jövő generációiban tudatosítsa a víz szerepének, védelmének jelentőségét.

      

 

tehetsegprogram

tamogataskezelo

emberieroforras1