Végre kimozdulhattunk az intézmény falai közül egy kis kirándulásra a Tőserdőbe, természetesen a védelmi intézkedések betartásával.

A madarak és fák napja alkalmából szerveztük meg az óvodás gyermekeknek a játékos, ügyességi feladatokkal egybekötött kirándulást a Tőserdőbe, a Holt-Tisza partjára, hogy ezáltal is alakítsuk, elmélyítsük ennek a korosztálynak a természetvédelem iránti elkötelezettségét.

  

Amire nincs szükségünk, kidobjuk a szemétbe. De, biztos, hogy a szemétben lenne a helye?

Merült fel a kérdés az óvodánk Természetismereti Munkaközösségének tagjaiban, akiknek célja az Örökös Zöld Óvodai tartalmak magas szinten való megvalósítása, a környezettudatosságra való figyelemfelhívás. Így jött az ötlet, a „Semmiből valamit” pályázat meghirdetésére az óvodai csoportok és a tehetségműhelyek között.

 

Éppen 10 évvel ezelőtt pályáztunk először a Zöld Óvoda címre. Sok olyan programunk zajlott már akkor is, melyek alkalmassá tették óvodánkat arra, hogy megpályázzuk és elnyerjük ezt a megtisztelő címet.

Minden évben, télen, a madaraké a főszerep az óvodánkban. Hiszen éheznek, fáznak a zimankós időben. A témahetek, projektek is szinte minden csoportban ezzel a témával foglalkoztak az elmúlt hetekben, csak éppen más-más címet adva az óvó nénik. A Napsugár csoportban: „A téli madáretetők vendégei”, a Pillangó csoportban „Jeges, fagyos január”, a Katicában: „Madarak voltunk, földre szálltunk, búzaszemet szedegettünk…”, a Mazsola csoportban: „Téli világ-madáretetés”, a Margarétában: „Madárlátta…” címmel zajlottak az események.

 

Az erdei állatok szenvednek leginkább a hidegtől és az éhségtől: a vaddisznók, az őzek és szarvasok. Az embereknek kell gondoskodni táplálékukról.

Képtalálat a következőre: „vad etetés kép”  Képtalálat a következőre: „vad etetés kép”  Képtalálat a következőre: „vad etetés kép”

      

 

tehetsegprogram

tamogataskezelo

emberieroforras1