"A gyerek az öröm, a reménység. Gyönge testében van valami világi, ártatlan lelkében van valami égi, egész kedves valója olyan nékünk, mint a tavaszi vetés: ígéret és gyönyörűség." (Gárdonyi Géza)
 
Mindent a gyermekért!
Bölcsődénk Lakitelek központjában található. Jelenleg 54 kisgyermek fogadására van lehetőség, 20 hetes kortól 3 éves korig. A csoportszobák a gyermekek korának, fejlettségi szintjének és egyéni igényeinek figyelembevételével vannak berendezve, kialakítva. A világos, tágas csoportszobákban sokféle színes játékeszköz biztosítja a gyerekek számára a fő tevékenységet, a játékot.
A mindennapos gondozó-nevelő feladatunk mellett fontosnak tartjuk a gyermekek egészségének megőrzését és a betegségek megelőzését. A gyerekek, ha az időjárás engedi, sokat tartózkodnak a szabad levegőn. A téli hónapokban só szoba, illetve a fedett terasz áll a bölcsődés gyerekek rendelkezésére.
Az egészséges táplálkozás biztosításához helyi főzőkonyha áll rendelkezésre. Az ételek elkészítése a gyermekek életkorának, különböző ételallergiák és a szükséges diéták figyelembevételével történik.
Bölcsődénk nyitott, családias légkörben várja a gyermekeket, hétköznaponként 6.30-tól 17.00-ig.
Ha visszatekintünk, már az 50-es években büszkélkedhetett Lakitelek bölcsődével, igaz, akkor még csak idény bölcsődeként üzemelt, vezetője Cseh Lászlóné volt.
•    1958-59-ben új, 40 férőhelyes épületbe költöztünk, a Béke utcába. A Béke utcai bölcsőde 5 csoportszobával, külön konyhával, mosókonyhával működött, mivel a gyermekek 6 hónapos kortól kerültek felvételre.
A gyermekek létszáma miatt 8 kisgyermeknevelő dolgozott akkoriban.
•    1990-ben intézményünk 20 férőhellyel a jelenlegi helyére költözött, 2 csoportszobában 5 kisgyermeknevelővel és 1 fő technikai dolgozóval, mini óvoda néven az óvodához integrálták.
•    2008-ban lehetőség adódott DAOP pályázat beadására, 2010. június 14-én kezdték el az építkezést. Amíg az építkezés tartott, bölcsődénk az óvoda tornatermébe kapott helyet. A megnyitóra 2010. október 07-én került sor. A férőhely létszám 20 főről maximum 48 főre emelkedett, 4 csoportszobában. Ebben az intézményben méltóan gondozhatjuk – nevelhetjük Lakitelek kisgyermekeit.
•    2013. július 1-től ismét az óvoda tagintézménye vagyunk, 8 kisgyermeknevelővel, 1 technikai dolgozóval. 2014. június 20-tól a bölcsődei férőhely 54 főre emelkedett.
Bölcsődénkben a kisgyermeknevelők a rájuk bízott gyermekeket szakszerű nevelésben-gondozásban részesítik. Mindent megteszünk azért, hogy testi, lelki és érzelmi szükségleteiket kielégítsük, értelmi képességeiket fejlesszük, önállóságra törekvésüket segítsük - a kisgyermekek egyéni adottságait szem előtt tartva.

      

 

tehetsegprogram

tamogataskezelo

emberieroforras1