Köszöntelek Kedves Érdeklődő!

A Lakiteleki Szivárvány Óvoda És Bölcsőde korszerű épületben, optimális feltételek között működik.
Pedagógiai munkánkra jellemző a folyamatos innováció igénye, határozott gyermek és családközpontú szemlélettel, átgondolt koncepcióval, elkötelezettséggel.
Minden csoportban alkalmazzuk a kompetencia alapú óvoda programcsomagot, mint a komplex személyiségfejlesztés hatékony eszközét. Intézményünkben 2010-ben került bevezetésre az IPR, amely mára már jól kidolgozott rendszerként működik. A hét vegyes életkorú csoportban, több mint százötven óvodás gyermeket nevelünk.

 

Miért érdemes ellátogatni intézményünkbe?
Mert nevelési gyakorlatunkba, olyan innovatív programokat építünk be, amellyel eredményesebbé, hatékonyabbá, célirányosabbá tehettük óvodapedagógiai munkánkat. E törekvésünk eredményeként 2014. július 27-től jogosultak vagyunk a „Minősített referenciaintézmény” cím viselésére és logó használatára.

 minref

 

Minősített referencia intézményként „Kis lépések nagy csodák a nyári óvodai életben” címmel immár 13. éve valósítjuk meg Ovi-vakáció Jó gyakorlatunkat. A kézműves hét, a népi játékok és tánc hete, a lovaglás hete, bábjáték hete, a környezeti hét, a pancsolás hete és az indián hét, a nyári csoport- és óvoda-összevonás idejére nyújt a gyerekeknek feledhetetlen nyári élményeket. A gyerekek szívesen járnak óvodába még akkor is, ha a nyár folyamán nem a saját barátja, óvó nénije és megszokott környezete várja őket. A Jó gyakorlat célja hogy a gyerekeket a nyári csoportösszevonások idején is biztonságot nyújtó, szeretetteljes légkörben tartalmas, vakációs élménnyel gazdagodjanak
Cicahát-kutyahát Jó gyakorlatunk foglalkozásai az óvodások körében igen kedveltek. A játékos mozgásfejlesztés eredményesen felhasználható a tartáshibák és lábelváltozások megelőzésében és azok javításában, valamint a mozgásfejlesztésben is. A tartásjavító foglalkozásokon sok-sok lapockazáró, gerincmobilizáló és légző gyakorlatot is végeznek a gyerekek.
2014-től szakmai szolgáltatói feladatokat vállaltunk, mind két Jó gyakorlatot átadtuk és már öt óvoda adaptálta pedagógiai programjába.

Ismerd meg az adaptálható jó gyakorlatainkat!

Aszódiné Magyar Beáta
intézményvezető

      

 

tehetsegprogram

tamogataskezelo

emberieroforras1