„Kis lépések nagy csodák a nyári óvodai életben”

A „Jó gyakorlat” célja, hogy bemutassuk, óvodánkban a szorgalmi év után is tartalmas nevelőmunkát folytatunk, amely segíti a gyerekeket abban, hogy a nyári csoportösszevonások idején is biztonságot nyújtó, szeretetteljes légkörben tartalmas, vakációs élménnyel gazdagodjanak. Hét héten keresztül különböző projektekben vesznek részt, melyekben jól érzi magát minden kisgyerek, óvodapedagógus és a dajka néni is.

 

Gyí, paci paripa - Lovaglás hete

A gyerekek kedvenc állatai a lovak, a lovaglás a legtöbb gyermek számára valóra vált álom. A félénkebbek boldogan simogatják, etetik, fésülik ezeket a pompás állatokat, a bátrabbak izgatottan várják a napi lovaglásokat. Az ostorfonás, nádparipa készítés pedig már csak „hab a tortán”…

01

Nagy Medve - Indián hét

Az óvoda kapuján belépő gyerekeket pánsíp hangja és indián népzene fogadja. Az arcfestés után mindenki belevetheti magát az íjászat, sátorverés, mocsárjárás, lasszóvetés örömeibe. A pénteki tábortűz után még sokáig hallatszik a hangos csatakiáltás.

02
 

Eszterlánc – Gyermektánc hete

A népzene már az egészen kicsiket is elvarázsolja, hát még ha tollas kalapban és kékfestő szoknyában táncolni is lehet rá! A népi gyermekjátékok, a kézműves kuckóban történő szövés - fonás még a kevésbé táncos kedvűeket is cselekvésre serkenti.

 03

Kis lépések nagy csodák - Környezetismereti hét

A kirándulásban nemcsak az a jó, hogy együtt mókázhatunk a barátainkkal, hanem az is, hogy a hátizsák mélye sok finomságot rejt. A séta, kerékpározás, lovas kocsizás, buszozás és vonatozás közben a közlekedési ismeretek észrevétlenül válnak a gyerekek sajátjaivá, a tudás mellett a jó hangulat és a sok emlék is örök marad.

04

Szőjünk-fonjunk - Kézművesség hete

A papír igazi varázslatra képes, hiszen hajtogatható, ragasztható, lehet rá rajzolni, festeni, egy üres lapból csoda születhet. Ez történik a kézműves héten is, pillangók röppennek elő a fehér lapból hol ujjbábként, hol társasjáték formájában. A gyerekek nagy örömére minden elkészült varázslat hazavihető!

 05

Játsszunk bábszínházat - Bábjáték hete

Más bőrébe bújni, bábok mögé rejtőzni igazán jó szórakozás. Különösen akkor, ha bábjainkat magunk készítjük el. A kicsi ujjak közül előkerülő figurákban benne van minden fantázia és egy darabka is a készítő szívéből. A hét végi bábelőadásból minden titokra fény derül!

 06

Ha végre itt a nyár - Pancsolás hete

Egész télen arra várunk, hogy beköszöntsön végre a hosszú, forró nyár. Augusztusban oviba járni azért is jó, mert egész nap fürdőruhában lehet pancsolni, sárból várat építeni, és a vízi pisztolyt még az óvó néni is szívesen használja a strand gyermekmedencéjében.

 07

 

 

 

 

 

 

 

 

      

 

tehetsegprogram

tamogataskezelo

emberieroforras1