Dr. Wolf Sóterápia

A kisgyermekek körében egyre több az allergiás és a légúti megbetegedésekben szenvedők száma. Ezen betegségek gyógyszeres kezelése során számos mellékhatás jelentkezhet. Bölcsődénkben a száraz sóterápia által megvalósítható, mellékhatásoktól mentes, orvosilag elismert gyógymódot alkalmazzuk. Sószoba kialakításakor bölcsődénk egy helyiségét alakítottunk át, a sótömbök befogadására alkalmassá. A sószobában több száz kilogramm természetes parajdi sótömböt helyeztünk el, egy fából készült rácsos szerkezet mögé, melynek köszönhetően a sószoba mikroklímája közel azonos a természetes sóbarlangok mikroklímájával. A sótömbök több száz négyzetméteres aktív felülete alakítja ki a helyiség kedvező mikroklímáját. A sókristályok legfontosabb hatóanyaga a nátrium-klorid, mely a sótömbökből folyamatosan szabadul fel, kialakítva így egy száraz, sós légteret. Ebben a mikroklímában az allergének és baktériumok száma alacsony szintre csökken.


Örömmel és megelégedettséggel tölt el minket, hogy a Dr. Wolf Sóterápia alkalmazása, már bölcsődénk szolgáltatásának színvonalát is emeli, ezáltal mi is hozzájárulhatunk a gyermekek egészséges fejlődéséhez és gyógyulásukhoz, melyet a gyermekek térítésmentesen vehetnek igénybe.

 

Időszakos gyermekfelügyelet biztosítása

Az időszakos gyermekfelügyelet lehetőséget nyújt arra, hogy intézményi felvétel nélkül - a szülők igényeinek megfelelően - a gyermek néhány órát töltsön a bölcsődében. Az intézmény személyi és tárgyi feltételei megfelelőek az otthonról rövid ideig bölcsődébe érkező gyermekek számára. A bölcsődénk a szabad férőhelyein biztosítja új szolgáltatásként az időszakos gyermekfelügyeletet, melynek térítési díját a fenntartó állapítja meg.


Az időszakos bölcsődei elhelyezés igénybevétele esetén is fokozatosan, a szülővel történik a kisgyermek beszoktatása.

      

 

tehetsegprogram

tamogataskezelo

emberieroforras1