Gyermekvédelem

A gyermekvédelmi munka megszervezése és ellátása:
A gyermekvédelem valamennyi kisgyermeknevelő feladata.
Gyermekintézmény lévén természetes, hogy az egyéni sorsokkal való törődés, a családgondozás, az elesettek segítése fontos feladatként jelenik meg a szakmai programunkban.
Bölcsődénk a jelzőrendszer részeként együttműködik a Család és Gyermekjóléti szolgálattal, a védőnői hálózattal, a gyermekorvossal.
Különösen nehéz családi élethelyzetben, a gyermekjóléti szolgálat igénye alapján, azonnali felvételt nyer a kisgyermek a bölcsődébe.
Feladataim:
- Gyermekvédelmi esetek feltérképezése, különös tekintettel a halmozottan hátrányos helyzetben lévő családokra
- Gyermekvédelmi szempontból szükséges nyilvántartások vezetése
- Környezettanulmány készítése, a kisgyermeknevelők segítségével
- A családok szükségleteinek felmérése, adomány gyűjtés szervezése
- Kapcsolattartás a kisgyermeknevelőkkel, a védőnőkkel, civil szervezetekkel, az óvoda gyermekvédelmi felelősével: Madari Istvánnéval, a Gyermekjóléti Szolgálat Családsegítőjével: Gigor Évával.
- Legsúlyosabb esetben a veszélyeztett gyermekek nyilvántartásba vétele, a veszélyeztető okok feltárása érdekében családlátogatások végzése
- A gyermekjóléti szolgálat megbeszélésein részt venni
- A Laki-lurkó óvodai újságban a bölcsődei gyermekvédelemmel kapcsolatos közérdekű cikkek közlése
- Írásbeli értékelés készítése az éves gyermekvédelmi munkáról és a nevelőtestület tájékoztatása a bölcsőde gyermekvédelmi eredményeiről.

A bölcsőde gyermekvédelmi feladatait 2022.szeptemberétől látom el. A Bölcsőde Micimackó csoportos Kisgyermeknevelőjeként, ha bármilyen probléma merül fel a gyermekek védelmével kapcsolatban, forduljanak hozzám bizalommal.
Telefonszám, amin kereshetnek: 06-70/450-83-75


Királyné Papp Loretta
Kisgyermeknevelő
Gyermekvédelmi felelős

 

Dr. Wolf Sóterápia

A kisgyermekek körében egyre több az allergiás és a légúti megbetegedésekben szenvedők száma. Ezen betegségek gyógyszeres kezelése során számos mellékhatás jelentkezhet. Bölcsődénkben a száraz sóterápia által megvalósítható, mellékhatásoktól mentes, orvosilag elismert gyógymódot alkalmazzuk. Sószoba kialakításakor bölcsődénk egy helyiségét alakítottunk át, a sótömbök befogadására alkalmassá. A sószobában több száz kilogramm természetes parajdi sótömböt helyeztünk el, egy fából készült rácsos szerkezet mögé, melynek köszönhetően a sószoba mikroklímája közel azonos a természetes sóbarlangok mikroklímájával. A sótömbök több száz négyzetméteres aktív felülete alakítja ki a helyiség kedvező mikroklímáját. A sókristályok legfontosabb hatóanyaga a nátrium-klorid, mely a sótömbökből folyamatosan szabadul fel, kialakítva így egy száraz, sós légteret. Ebben a mikroklímában az allergének és baktériumok száma alacsony szintre csökken.
Örömmel és megelégedettséggel tölt el minket, hogy a Dr. Wolf Sóterápia alkalmazása, már bölcsődénk szolgáltatásának színvonalát is emeli, ezáltal mi is hozzájárulhatunk a gyermekek egészséges fejlődéséhez és gyógyulásukhoz, melyet a gyermekek térítésmentesen vehetnek igénybe.


Időszakos gyermekfelügyelet biztosítása

Az időszakos gyermekfelügyelet lehetőséget nyújt arra, hogy intézményi felvétel nélkül - a szülők igényeinek megfelelően - a gyermek néhány órát töltsön a bölcsődében. Az intézmény személyi és tárgyi feltételei megfelelőek az otthonról rövid ideig bölcsődébe érkező gyermekek számára. A bölcsődénk a szabad férőhelyein biztosítja új szolgáltatásként az időszakos gyermekfelügyeletet, melynek térítési díját a fenntartó állapítja meg.
Az időszakos bölcsődei elhelyezés igénybevétele esetén is fokozatosan, a szülővel történik a kisgyermek beszoktatása.

      

 

tehetsegprogram

tamogataskezelo

emberieroforras1