A településen működő alapítványok közül elsőként alapítványunkat jegyezte be a Bács-Kiskun Megyei Bíróság 1993. február 25.-én., melyet 27 óvodai dolgozó hozta létre azzal a céllal, hogy segítő támogatója legyen a lakiteleki óvodáknak.

Az alapítvány az évek során sok programot szervezett és sok óvodai programot támogatott. Alapítványunk támogatásával valósulnak meg a BICAJJAL AZ OVIBA kerékpáros és a FICÁNKA vízi edzőprogram. Támogatjuk ÓVODAI SZAKMAI NAPOK megrendezését, előadók, bemutatók, kiállítások segítésével, a műhelymunkák előkészítésével.  Az Őszköszöntő szüreti napon, a Csintekerintő népi játék és tánctalálkozón is jelen vagyunk és támogatjuk ezek megvalósítását. Részt veszünk az OVI-SZÍNPAD-on, ahol a tehetséges óvodások bemutatkoznak be. Segítői vagyunk az óvoda Jó gyakorlatának, melynek címe OVI VAKÁCIÓ. A nyári projekthetek idején lovagolnak, báboznak, kirándulnak, indiánost játszanak, pancsolnak, táncolnak, kézműveskednek a gyermekek. Az elmúlt évben alapítványunk kuratóriumának tagjai bekapcsolódtak a Luca napi táncház, a farsangi mulatság és Mesélő dallamok óvodai program szervezésébe.

Az óvoda Pedagógiai Programjában felvállalja a sajátos nevelési igényű gyermekek nevelését. Jelenleg négy autista kisgyermek nevelődik az óvodában. Alapítványunk a pedagógiai célokkal egyetért és támogatja azok megvalósítását.

Évek óta jelentős segítséget nyújtunk a mozgásfejlesztő eszközök beszerzésében. Jelenleg a gyerekek mozgásfejlesztését az óvodában a legkorszerűbb hazai és külföldi eszközök segítik. 2001-ben alapítványunk kezdeményezője volt az óvodai sportterem építésének. A 2004-ben átadott tornateremben számtalan program valósul meg.

Sikeresen valósítottuk meg a „Nincs jobb, mint a jó egészség!”  és a „Jó úton..” programunkat. Előbbit a lakiteleki óvodások egészségmegőrzését, az utóbbit pedig a házasság és a család értékének népszerűsítése céljából hívtuk életre.

2005-ben jelent meg első kiadványunk, melyet az utóbbi három évben kettő önálló kiadvány követett. 2014-ben az óvodával közösen létrehoztuk a honlapot. ( www.szivarvanyovi.hu ) A havonta megjelenő a LAKI-LURKÓ óvodai újság megjelenését segítjük, mely fontos kommunikációs eszköz az óvoda a családok és az alapítvány között.

Jelenleg alapítványunk legfőbb törekvése, olyan óvodai játszóudvar megteremtése, mely minden tekintetben megfelel az új biztonsági szabványoknak, ugyanakkor fejleszti a gyerekek testi képességeit, és sok-sok örömet szerez azzal, hogy szép, esztétikus.

A lakiteleki óvodában nagyszabású épület felújítás és fejlesztés valósult meg, mely hosszútávon megalapozza az itt élő óvodás korú gyerekek magas színvonalú nevelését. Az óvoda az utóbbi öt esztendőben Kompetencia alapú óvodai nevelés, Integrált óvodai program megvalósításával, Zöld óvoda és Referencia óvoda cím elnyerésével jelentős szakmai fejlődés folyamatában van.

Ezt a munkát magasabb színvonalon, nagyobb aktivitást kifejtve, működésünk fejlesztésével, hatékonyabb marketing tevékenységgel szeretnénk segíteni.

Ha céljainkat bárki támogatni szeretné a Lakiteleki Takarékszövetkezetnél vezetett számlára történő befizetéssel, vagy az 1% felajánlásával teheti meg.


Számla szám: 52000018-13100052
Adószám: 18341618 –1-03

      

 

tehetsegprogram

tamogataskezelo

emberieroforras1