Mint minden évben, idén is izgatottan várták a gyerekek a karácsonyt. Az ünnep előtt már hetekkel elkezdtük a készülődést és a ráhangolódást. Sokat beszélgettünk karácsonyi, ünnepi dalokat énekeltünk a gyerekekkel. Az adventi várakozás idején minden héten mi is meggyújtottunk egy gyertyát a csoport adventi koszorúján. Sütöttünk mézeskalácsot és meglepetésként közösen ajándékot készítettünk a szülőknek. Az ünnepséget december 17-én tartottuk. A gyerekeket már reggel várta a feldíszített fenyőfa, melyet csillogó szemekkel csodáltak. Később pedig a karácsonyi angyalkák a fa alá varázsolták a sok-sok ajándékot, melyeket nagy örömmel és izgatottan bontogattak ki a gyerekek. Köszönjük a Szülői Szervezet lelkiismeretes munkáját, valamint, hogy támogatásukkal örömet szerezhettünk a kis lurkóknak. Köszönjük még Gál Martin szüleinek a fenyőfa felajánlását és Hajdú Boglárka szüleinek a ropogtatnivalót.
Varga Ildikó
kisgyermeknevelő

2021. decemberében „Illatos karácsony” című témahét keretében kicsit tervezetten hangolódtunk a karácsonyra. Sokat énekeltünk, többször hangszerek kíséretével, kézműveskedtünk, ajándékot készítettünk a szülőknek, mézeskalácsot sütöttünk, mely során kis szorgos kezek nyújtották, formázták a tésztát nagy örömmel. Végül dec. 17-én elérkezett a nagy nap. Megjött bölcsődékbe a Jézuska. Nagy volt az öröm, amikor a szobába visszatérve a már előre megcsodált feldíszített fa alatt találták a gyerekek az ajándékokat. Lázas csomagolást követően próbálták ki a játékokat, amit hozott a Jézuska. Örömmel ülték körül az étkezések alkalmával az ünnepien megterített asztalt szép ruhákban és csodálva nézték az adventi koszorú négy kis lángját. Összességében eseményekben, örömteli hangulatban telt ez a karácsony is a Mókus csoportban. Külön szeretnénk köszönetet nyilvánítani a felajánlott fenyőfáért Koller Botond szüleinek, a finomságokért Malitsek Melissza, Vízi Gergő és Szabó András szüleinek, ezen kívül hálásak vagyunk az SZMK és az Önkormányzat anyagi támogatásáért.
Németné Szucsák Éva
kisgyermeknevelő

Nagy izgalommal telt a Micimackó csoport számára a karácsonyi készülődés. A csoportszoba dekorálása és a karácsonyi énekek,mondókák gyakorlása mind hozzájárultak a karácsonyi hangulat megteremtéséhez. Az utolsó héten az "illatos hét "keretében a kisgyermekek megízlelhették a karácsony ízeit és különböző izgalmas tevékenységekben vehettek részt. Az ünnepség előtti délután Fazekas Dominic családja jóvoltából ünnepi díszbe öltöztethettük a fenyőfát. Másnap mindenki alkalomhoz illően öltözve érkezett és csodálta meg a gyönyörű karácsonyfát. Amíg egyikünk körbevezette a gyerekeket az intézményben, addig meg is érkezett a Jézuska. Mondanom sem kell,hogy a gyerekek meglepődve és ámultan nézték a megannyi ajándékot a fa alatt. Mindenki azonnal megtalálta a neki leginkább tetsző játékot és önfeledten próbálták is ki azokat. Ezúton szeretnénk megköszönni az anyagi támogatást a Szülői Szervezetnek és Lakitelek Önkormányzatának. Köszönjük Szabó László családjának az anyagi támogatást, Zeffer Zita családjának a szuper fejlesztő játékokat, Dakó Viktória édesanyjának a karácsonyi gipszformákat, minden szülőnek külön köszönet a megannyi finomságokért, amivel elhalmoztatok minket. Ennek a nagyszerű összefogásnak köszönhetően hatalmas mosolyt csalhattunk a gyerekek arcára és felejthetetlen élményekkel gazdagodva mehettek haza az ünnepekre.
Hegedűsné Pénzes Szandra
kisgyermeknevelő


A Katica csoportban december 17-én tartottuk meg a karácsonyi ünnepséget. Már az előtte lévő napokban megkezdtük a karácsonyi hangolódást a csoport díszítésével, zenével, énekléssel. Köszönjük szépen a csoporton belüli fenyőfa felajánlást és rágcsálnivalókat, ami szebbé tette a napjainkat. A gyermekeket nagy örömmel töltötte el az angyalkától kapott sok-sok ajándék.
Bálint Tímea
kisgyermeknevelő