Minden évben, télen, a madaraké a főszerep az óvodánkban. Hiszen éheznek, fáznak a zimankós időben. A témahetek, projektek is szinte minden csoportban ezzel a témával foglalkoztak az elmúlt hetekben, csak éppen más-más címet adva az óvó nénik. A Napsugár csoportban: „A téli madáretetők vendégei”, a Pillangó csoportban „Jeges, fagyos január”, a Katicában: „Madarak voltunk, földre szálltunk, búzaszemet szedegettünk…”, a Mazsola csoportban: „Téli világ-madáretetés”, a Margarétában: „Madárlátta…” címmel zajlottak az események.

 

Éppen 10 évvel ezelőtt pályáztunk először a Zöld Óvoda címre. Sok olyan programunk zajlott már akkor is, melyek alkalmassá tették óvodánkat arra, hogy megpályázzuk és elnyerjük ezt a megtisztelő címet.

A megtalált rejtekhely

A mókusok – ez köztudott – nagyon előrelátóak, és ezért a hideg hónapokra élelmet gyűjtenek maguknak. Azonban gyakran elfelejtik, hogy hova rejtették az elemózsiát. Ez történt a mi mókusunkkal is:

Az erdei állatok szenvednek leginkább a hidegtől és az éhségtől: a vaddisznók, az őzek és szarvasok. Az embereknek kell gondoskodni táplálékukról.

Képtalálat a következőre: „vad etetés kép”  Képtalálat a következőre: „vad etetés kép”  Képtalálat a következőre: „vad etetés kép”

 Az ERDEI FÜLESBAGOLY

Leggyakoribb hazai bagolyfajunk. Közepes nagyságú bagoly, testhossza 35-40 cm, szárnyfesztávolsága 90-100 cm. Testtömege 220-430 gramm közötti. Jól látható tollfülekkel és nagy, narancsvörös szemekkel rendelkezik. A hím, a tojó és a fiatalok hasonló színezetűek.

Képtalálat a következőre: „erdei fülesbagoly kép”    Kapcsolódó kép

      

 

tehetsegprogram

tamogataskezelo

emberieroforras1