Kistérségi óvodai sportverseny Kunszentmártonban

2019.március 19-én immár hagyományosan megrendezésre került- a tehetséggondozás jegyében- a Szent Anna Katolikus Óvoda szervezésében, a kistérségi óvodai sportverseny, melyre kiemelkedő mozgásképességgel rendelkező gyerekekből álló csapatok jelentkezését várták. A tavalyi sikerünkön felbuzdulva, ismét beneveztünk, immár nyolcadik alkalommal.

 

14 ügyes és fürge kisgyermek, és 2 felnőtt alkotta a Lakiteleki Törperősök csapatát: Almási Norina, Ambrus András, Bánfi Regina, Faragó Arnold, Felföldi Boglárka, Kecskés Benedek, Mészáros Fanni, Palovits Vivien, Paulin Bertalan, Polovits Péter, Pozsgai Richárd, Szuetta Bános, Tóth Bence, Tóth Zsófia. A felnőtt versenyzők: Rácz Zoltán, óvodánk karbantartója, és Baukó Ferenc testnevelő tanár, akiknek szintén végre kellett hajtania a feladatokat.

 

Egy létszámfelelőst is kellett vinnünk (Kakóné Gál Andrea), aki persze másik csapatnál kellett, hogy figyelje a szabályok betartását. A váltóverseny 10 feladatból állt. Egy-egy feladatban 10 gyermek + 2 felnőtt vehetett részt. A csapatok a versenyszámok között cserélhették a gyermekeket. Az értékelés stopperrel mért idő alapján történt. Minden csapat maga dönthette el, hogy készül-e zenés gimnasztikai bemutatóval. Mi labdával mutattunk be gimnasztikát, melyben talajtorna elemekkel is előálltunk, mint a bukfenc labdával, és a gyertyaállás.

Nagyon elszántan készültünk, edzettünk, gyakoroltunk a gyerekekkel, akik tele voltak izgalommal, és versenyszellemmel, a két felnőtt úgyszintén. Zenére vonultak be a csapatok a hatalmas sportcsarnokban, és álltak be a kijelölt helyükre. Nyolc csapat indult. A bevonulás után közösen bemelegítettünk, és kezdődött a verseny.

Minden csapat nagyon keményen és elszántan versenyzett. A gyerekek és a két felnőttünk is magukból a legjobbat kihozva küzdöttek. Azután az eredményhirdetéskor következett az újabb izgalom. A mi csapatunk, a Lakiteleki Törperősök nyerték meg idén is a versenyt. Elhoztuk az aranyérmet, az elismerő oklevelet, és még labdát is kaptak a gyerekek, melyet köszönünk szépen a szülői szervezetnek. A zenés gimnasztikai bemutatónkért kaptunk egy finom csoki tortát. Nagyon boldogok voltunk, tele élménnyel jöttünk haza, és az óvodában a csapat együtt fogyasztotta el az ebédjét, majd a finom tortát. Köszönöm a szülők segítségét a gyerekek szállításában, a lelkesítő támogatásukat, és köszönöm Szentirmay Tamásnak a fotókat a rendezvényről. A gyerekekre és a két felnőttre, Zolira és Ferire pedig méltán lehetünk büszkék, akik magukból a legjobbat kihozva vitték óvodánk jó hírét.

                                                          Aszódiné Magyar Beáta

                                                            intézményvezető