Ezeken a foglalkozásokon azok a nagycsoportosok vesznek részt az óvodából, akik tehetségígéretek a mozgás területén az óvónőik meglátása szerint. Ezeknek a gyermekeknek bizonyos adottságaik lényegesen jobbak az átlagosnál, motiváltabbak a mozgás iránt, ebből adódóan ügyesebbek, mozgékonyabbak, terhelhetők, hosszan, kitartóan képesek foglalatoskodni ezen a területen. Ez egy komplex tehetségfejlesztő program, ahol egyszerre fejlődik a gyermekek személyisége, és képességei. Minden esetben a gyermek pozitívumait, erősségeit emelem ki.

 

A „Törperős” Mozgásos tehetségműhely az óvoda tornatermében hetente egyszer van, mindig péntek délután 16.00-17.00 óráig. A foglalkozások mindig a beszoktatás után októbertől kezdődnek, és május végéig tartanak. A műhelybe általában 10-12 gyerek jár, akik „Törperős” emblémával ellátott pólókban tornáznak.

A tehetséggondozó program célja:

A gyermekek testi-lelki fejlődésének előremozdítása, mozgáskedvének, mozgásszeretetének tovább fokozása, mozgáskultúrájának továbbfejlesztése, a szép mozgás iránti vonzalmának erősítése.

A tehetséggondozó program feladatai:

- Megismertetni a gyermekekkel a gimnasztikát, néhány talajtorna és szertorna elemet (tarkóállás, előre-hátra guruló átfordulás, tigrisbukfenc, fejenállás, kézállás, zsugorkanyarulati átugrás, kismacskaugrás, kötélmászás stb., labdagyakorlatokat, sokszínű és változatos testnevelési játékokat

- A gyermekek mozgástapasztalatainak rendszeres bővítése.

- A gyermekek cselekvő és feladatmegoldó képességeinek fejlesztése.

- A testi képességeik (ügyesség, testi erő, gyorsaság, állóképesség…) maximális fejlesztése.

- A légző és keringési rendszer teljesítő képességének, a csont és izomrendszer teherbíró képességének növelése. 

Szükséges felszerelés: tornanadrág, torna zokni, fűzős cipő, Törperős egyen póló.

Október 12-én indul a program!

Várom nagy szeretettel a leendő Törperősöket!

                                                                                 Aszódiné Magyar Beáta

                                                       mozgásfejlesztő, gyógytestnevelő óvodapedagógus

      

 

tehetsegprogram

tamogataskezelo

emberieroforras1