Akkreditációs képzés óvodapedagógusoknak a Szivárvány Óvoda tornatermében

Az Oktatási Hivatal egyik fontos feladata, hogy a pedagógusok továbbképzéséhez segítséget és lehetőséget nyújtson, megszervezze a képzések helyét, idejét és a megfelelő szakembereket is biztosítsa. Az EFOP 3.1.1. „Kisgyermekkori nevelés támogatása” elnevezésű unios projekt keretein belül megvalósuló képzésben a mi óvodánk is részt vett. Nem csak a helyet biztosítottuk a három napos továbbképzés számára az ország több pontjáról érkező óvodapedagógusoknak, hanem Romhányi Olga szakvizsgázott gyermektánc pedagógusunk a játék témában azt is megmutatta, hogyan valósítható meg a szabad játék ideje alatt a népi játék és a gyermektánc az óvodai nevelésben.

A Perdülj! Fordulj! gyermektánc tehetségműhely tagjaival Olga néni egy varázslatos bemutatót tartott a képzésben részt vevő 19 óvodapedagógusnak, majd a látottak szakmai megbeszélése következett. Bemutattuk óvodánk Ovi-vakáció elnevezésű jó gyakorlatát képekkel és videó film segítségével is. A továbbképzésen részt vevő szakemberek mindegyike elismerően nyilatkozott a látottakról, méltatták Olga óvó néni szakmai tudását, személyiségét és a gyermekekkel való szeretetteljes és kiváló kapcsolatát, a gyermekek viselkedését és tudását. A továbbképzés ideje alatt megtekintették óvodánk épületét, és élvezték vendégszeretetünket.

A nagy sikerű képzést március végén egy újabb követi majd, ahol a mozgás témakörében Aszódiné Magyar Beáta tart majd bemutatót az érkező vendégeknek. Nagyon büszkék vagyunk a jól sikerült szervezésre és elsősorban arra, hogy a továbbképzésen részt vevő óvónők a lakiteleki óvoda jó hírét és Romhányi Olga kiemelkedő tudását és magával ragadó személyiségének emlékét öregbítik tovább az országba.

                                                                                                                                                                                                                         Erdősné Ladányi Boglárka óvodapedagógus

      

 

tehetsegprogram

tamogataskezelo

emberieroforras1