lcafe.hu - Lakitelek és környéke fényképe.  lcafe.hu - Lakitelek és környéke fényképe.

Már negyedik alkalommal Csintekerintőztek a művelődési ház színpadán a lakiteleki óvodás gyermekek. Ez a népi játék, amiről rendezvényünk kapta a nevét, igen kedvelt a gyermekek körében. A Csintekerintő egyedi, és különleges kifejezés, egy olyan gyermektánc találkozó, ahol a gyermekek önfeledten, vidáman játszanak, táncolnak a színpadon, miközben észrevétlenül nevelődnek bele népi kultúránk, és hagyományaink világába.

 

Ebben az esztendőben a Kunszentmártoni Pántlikák, a Tiszaalpári Tündérrózsák, a Nyárlőrinci Toporgók, a Tiszaugi Tavirózsák, valamint a Lakiteleki Perdülj! Fordulj! tánccsoportos gyerekeknek kellett „Ludas Mátyás” meséje szerint kiszabadítani az elvarázsolt királykisasszonyokat.

csintekerinto2                       csintekerinto4

 

 

csintekerinto5                       csintekerinto3

A felkészítő pedagógusoknak köszönhetően, változatos játékfűzések előadásával ez sikerült is mindenkinek. Öröm volt nézni, ahogy a gyermekek jókedvűen játszottak, perdültek, fordultak, libbentek a tarka-barka szoknyácskák, lobogtak a színes pántlikák, és ahogy mozogtak az apró lábacskák. Számomra nincs is ennél gyönyörűbb látvány. Az óvodásokat a Lakiteleki Kösöntyű felnőtt néptánc csoport követte, akik Bodrogközi táncokkal kápráztatták el a közönséget. Az ezt követő fergeteges táncházban pedig több generáció táncolt együtt a színpadon. A közönség hatalmas tapssal jutalmazta a táncosokat.

csintekerinto6       csintekerint1

Természetesen a negyedik Csintekerintő sem sikerült volna ilyen jól segítők nélkül. Szeretném megköszönni támogatóinknak, hogy hozzájárultak a gyermektánc találkozó sikeréhez:

Lezsák Sándorné Gabikának a Lakitelek Népfőiskola igazgatóasszonyának rendezvényünk támogatását, a fellépő gyermekek, és felkészítő pedagógusok ajándékát.

A Lakiteleki Óvodáért Alapítványnak, a Lakiteleki Kösöntyű Tánccsoportnak, a Magyar Pékségnek, a Fejedelmi Pékség Lakiteleki Mintaboltjának, a művelődési háznak, a Lakiteleki Önkormányzatnak, Kökény Imrének, Galgóczi Zsoltnak, Harmatos Zoltánnak.

Köszönöm a szülőknek, és intézményünk minden dolgozójának, pedagógus és nevelést segítő kollégáimnak, a sok-sok segítséget és támogatást.

Jövőre találkozunk az ötödik Csintekerintőn!

                                                                                                          Romhányi Olga

                                                                                                      gyermektánc pedagógus

      

 

tehetsegprogram

tamogataskezelo

emberieroforras1