hegedul1

 

A Csilingelő Csengettyűk ének-zenei tehetségműhely pénteki foglalkozásán nagy meglepetés várta a gyerekeket. Ábrahám Éva zenetanár és gitáros tanítványa Erdős Jázmin egy interaktív zenei foglalkozáson ismertette meg a kicsiket a hangszerek szépségeivel. 

Éva néni és diákja az ovisok nagy örömére megmutatták hangszereiket, és megtanították a gyerekeknek a hegedű és a gitár részeit is. A kis tehetségek lelkesen számolták hány húr van a hegedűn, hol van a gitár nyaka, és azt is megtanulhatták, mi is az a hangrés.

hegedul2hegedul3hegedul4

Megcsodálták a vonót, mely lószórből készült, és új dalokat is tanultak, melyeket hangszeres kísérettel adtak elő. Ámulva hallgatták, hogyan szólal meg a hegedűből a medve, a kismadár és akár a fába szorult féreg hangja is.  A sok zenei játék után a legnagyobb boldogságot talán mégis az okozta, hogy mindenki megszólaltathatta a kicsi hegedűt, mely Éva néni örömére igazán ígéretesen állt a kis zenész-palánták kezében. Köszönjük szépen ezt az izgalmas és tartalmas foglalkozást, nagy örömmel várjuk vissza vendégeinket egy vidám játékra máskor is!

Erdősné Ladányi Boglárka- műhelyvezető óvodapedagógus

 

hegedul5 hegedul6 hegedul7

 

 

      

 

tehetsegprogram

tamogataskezelo

emberieroforras1