Őszköszöntő szüreti nap

27. éve rendezte meg az óvoda Szülői munkaközössége és az óvoda dolgozói az őszköszöntő szüreti napot, és a jótékonysági szüreti bált.

 

A szüreti nap képekben

 

 

A délelőtt a hagyományokhoz híven futóversennyel indult, melyen részt vettek a helyi óvodások, általános iskolások és a felnőtt korosztály is. A környező településekről is jöttek futók, hogy összemérjék erejüket a helyiekkel. A befutók a távok lefutásának örömén túl, befutó csomaggal is gazdagabbak lettek, illetve minden korosztály első három helyezettje érmet és oklevelet kapott. Az összegyűltek vendégváró lángost ehettek, melyet a helyi Nőbizottság tagjai sütöttek. A délelőtt folyamán a Bacchus Borozó udvarán főztek bográcsokban a főző versenyre benevezettek, illetve szőlőt lehetett préselni, mustot, bort kóstolni Papp Kálmán jóvoltából. A finom déli ebéd szintén a borozó udvarán készült, a szülők támogatásával.

A gyermekek nagy örömére Vitéz Lászlót elevenítette meg bábelőadásában Fülöp József, a Kecskeméti Ciróka Bábszínház bábszínésze. A gyerekek és szüleik is nagyon élvezték a darabot, jókat nevettek. Ebédre megérkeztek a fogatok is. A hagyományokhoz híven a felvonulás előtt köszöntőt mondott a kisbíró, a polgármester és a hegyközségi elnök. Majd a lakiteleki szőlőtermelőkre és borászokra történt koccintás után az óvodai Perdülj! Fordulj! tehetségműhely táncosai járták el táncukat, és a Kösöntyű Néptánccsoport mutatta be a nagy sikert arató táncát.

A felvonulás megindult a szépen feldíszített hintókkal, fogatokkal, traktorokkal. A csőszök gyönyörű ruháikban felvonulva kínálták finom pogácsával és jó borral a megállóknál az érdeklődőket. A megállókban felléptek a Kösöntyű Néptánccsoport, a Lakiteleki Ifjúsági Néptánccsoport és az óvodai tehetségműhely táncosai.

A szüreti felvonulást mindig nagy érdeklődéssel kísérik végig a község lakói, és az esti jótékonysági szüreti bál is nagyon jó hangulatú, melyre a környező településekről, de messzebbről is érkeztek vendégek. Ahhoz, hogy ez az őszköszöntő szüreti nap és jótékonysági bál ilyen jól sikerüljön sokan dolgoztak, szerveztek, segítettek, és többen támogattak minket. Köszönjük szépen Lakitelek Önkormányzatának, a Lakiteleki Népfőiskolának, a Lakiteleki Hegyközségnek és a szülők támogatását. Köszönjük a Bacchus borozó dolgozóinak, Papp Kálmán családjának, hogy a délelőtti programokhoz biztosították a helyszínt. Köszönjük a Nőbizottság tagjainak, hogy megsütötték nekünk a finom lángost. Köszönjük dolgozóinknak és a támogató szülőknek a finom ebédet. Köszönjük a Szentkirályi Nyugdíjas Klub zenészeinek, hogy biztosították a felvonuláson a jó zenét. Köszönjük mindenkinek a sok tombola felajánlást, amit kaptunk. Köszönjük, hogy olyan szívesen fogadnak minket a felvonulás során a megálló helyeken. Köszönjük a polgárőröknek, rendőröknek, hogy vigyáznak a futók, felvonulók épségére, biztonságára. Köszönjük a lovasoknak, kocsisoknak, traktorosoknak, hogy színesebbé, hangulatosabbá teszik a felvonulást. Köszönjük a Bírónak és Bírónénak, valamint a csőszöknek az egész napos helytállást. Köszönjük a jó hangulatot a fellépő Kösöntyű és Ifjú táncosoknak, és az óvoda tehetséges táncosainak. Köszönjük Fülöp Józsefnek, hogy mosolyt csalt megannyi gyermek és felnőtt arcára. Köszönjük a szüreti nap és bál szervezésében, és megvalósításában résztvevőknek a segítségét, támogatását, lelkes munkáját.

Köszönjük a tombola felajánlásokat

Ádám Ildikó, Ádámné Enikő, Arizona, Autós Csárda, Balázs Barbara, Balog Anikó, Barack Gyógy és élményfürdő, Beke Ferenc, Bóbita csoport, Czakó és Czakó Bt., Csík József, Csőke Péter, Dóra Market,

Döme büfé Orbán Gyöngyi, dr. Pesír Zoltán, Erki Tibor Antológia, Európa Divat, Faragó Zoltán Szeszmenhely, Fejes Bt, Festő Hegedűs Gyula, Feyér Zsuzsanna kozmetikus, Fialka család, Földvári Dezső, Gulyás Imre Lakásfelszerelés, Gulyás Imre, Hősi Győző, Hús bolt Lakitelek, Ilona Virágbolt, Írisz kozmetika, Iskola SZMK, Jutka ABC, Kakó Jánosné, Kalics Józsefné, Kalócz Helga, Katica csoport, Kerekes Lajos, Kerekes Maja, Kéri Trafik Lakitelek, Kiss Andrea. Kiss Zsuzsanna, Kökény Zsolt, Laki Konyha,Lakitelek Népfőiskola, Lakitelek Önkormányzata, Lakiteleki Fókusz Takarék, Margaréta csoport, Mazsola csoport, Méteráru bolt, Mintál Nóra, Mócza István, Mokosné Fehér Nóra, Molnár Gábor, Napsugár csoport, Népfőiskola Alapítvány, Nóri kozmetika, Országné Margit szőnyegbolt, Papné Konfár Judit, Papp István, Pet-Eat Kft Kiss Balázs, Pillangó csoport, Pizza Box, Sütő Lászlóné, Pótári Béla, Radics Gyula, Rozika Konyhája, Szabó Attila, Szabó Tüzép, Szalai Anikó, Szénási Bertalan és családja, Szűcs Pál dohánybolt, Szűcs Roland, Terjéki Ferenc, Tisza Zoltán, Tóbi Istvánné, Tóth Erika Butik, Tóth Sándor, Tőserdő Nonprofit Kft,Trend Island Divatáru, Ugrina Alexandra,Vackor csoport, Vadász bolt Military, Varga György, Varga Józsefné, Varga Lajos, Varga Lajosné, Veréb Ferencné Erika, Veréb Nikolett, Víg Bakter Pizzéria, Virágliget

      

 

tehetsegprogram

tamogataskezelo

emberieroforras1