A tavaszi szünet utáni első napon a Mazsola, a Vackor és a Napsugár csoport nagycsoportosaival ellátogattunk a Könyvtárba. Itt találkoztunk Zete kutyával, akinek van egy nagy mesekönyve. Ebből a könyvből olvasott fel nekünk egy csodaszép húsvéti mesét Erzsike néni, Zete gazdája.

A mese meghallgatása után két csapatot alkotva játszottunk tovább. Az egyik csapat egy másik teremben papírzacskóból húsvéti nyulat készített, míg a másik csapat tojáskereséssel kezdte a játékos feladatok megoldását. A műanyag tojások a könyvek között elrejtve várták, hogy megtalálják őket a gyerekek. Erzsike néni pontosan tudta, mennyi tojást kell a gyerekeknek megtalálni. Folyamatosan számoltuk a megtalált színes tojásokat. A tojáskeresés izgalmait a tojásokkal való sorverseny követte. A rajtjelet Zete kutya vakkantással adta meg. A gyerekek izgatottan várták, hogy mikor indulhat a játék. A győztes csapat választhatta ki, hogy milyen módon tartják a kaput Zetének, aki átbújt alattuk.

Miután teljesítettük az izgalmas feladatokat, helyet cseréltünk a másik csapattal, így mindenki elkészíthette a saját, cukorral bélelt papírnyusziját. Ezzel véget ért az izgalmas és felejthetetlen délelőttünk a Könyvtárban.

Köszönjük szépen Erzsike néninek, Zete kutyának és a Könyvtár dolgozóinak ezt a csodás élményt!

                                                                                              Kerekes Maja óvódapedagógus

      

 

tehetsegprogram

tamogataskezelo

emberieroforras1