Játsszunk bábszínházat

„Nyuszi fülét hegyezi” bábos hét 

A már hagyománnyá vált Ovi-Vakáció programsorozat bábos hete augusztus 9.-13. között zajlott. Idén második alkalommal volt lehetőségem levezényelni a Laliteleki Szivárvány Óvodába tartott tematikus hetet.

Ebben az esztendőben Szutyejev: Az alma című mese köré épített hét kiemelkedő szereplője a nyúl volt. A témára való ráhangolódást segítették a nyúlról szóló versek, dalok. A gyermekek nagy élvezettel hallgatták és táncoltak a zeneszámokra. A délelőttök folyamán örömmel próbálták ki a meséhez használt bábokat és az általuk készített „nyulakat” is.

A héten minden nap ugyanaz a mese volt hallható, látható, de különböző előadásmódban. Így láthatták a gyermekek Az Alma című mesét hurkapálcás bábbal, kesztyű bábbal, ujj bábbal valamint terepasztalon előadva. A szabad játék mellett a gyermekek barkácsolhattak hurkapálcás bábot, tenyérlenyomatos nyulat valamint parafadugóból és wc-papír gurigából is készültek nyuszik.

Csütörtökön a nyílt óvodai napon is bábelőadással és barkácsolással vártuk a kicsiket. Sajnos a bölcsődéből nem tudtak ellátogatni hozzánk, de 10 leendő óvodás látogatott el az anyukájával ezen a napon az óvodába. Jó volt látni, hogy élvezettel hallgatták Szutyejev meséjét és szívesen bekapcsolódtak a barkácsolásba is.

A témahetet versenyjátékkal zártuk, ahol szinte minden gyermek részt vett „Hétpróbán”, amelynek feladatai a meséhez kapcsolódtak. Minden versenyző, aki teljesítette a mozgásos feladatokat, egy érmet vehetett át. Meglepetésként még levetítve is megnézhették, hogyan tudnak megosztozni egy szem almán az erdei állatok.

Ezúton is köszönöm kolléganőimnek és a közösségi szolgálatos fiataloknak, hogy annyi mindenben aktívan segítettek, ezzel hozzájárultak a hét zavartalan lebonyolításához.

 

Táborosiné Torma Mónika

a bábos hét felelőse

 

      

 

tehetsegprogram

tamogataskezelo

emberieroforras1