„ Pille, te kedves!”-  kézműves hét

 „Tarka, de nem virág, szárnya van, de nem madár, álló napon át, a rét fölött száll.”  Mi az?

Erre a találós kérdésre, könnyen megtalálták a választ a lakiteleki óvodás gyerekek a szép, színes könyvek lapozgatása után, 2021. július 26-július 30-ig.

Nem kellett sokat várni és tarka lepkék sokasága költözött az óvoda udvarára. Egy részük különféle színezőkről röppent a levegőbe, a többi pedig a Lakiteleki Nagycsaládos Egyesület 3 tagja segítségével, szebbnél-szebb dekorgumikból készült pillangók képében. Az Egyesület segítségét, felajánlásait nagyon szépen köszönjük. A hét folyamán a pici gyermek ujjak között „Hernyó” és „Pillangó Panni és Peti” is megelevenedett zsírkréta színezéssel és papírfűzéssel is. Csütörtökön kinyílt az „Ovikapu”. Leendő 16 óvodás kisgyerek érkezett otthonról és a bölcsődéből. Lepke ujjbábokat és lepke szívószál díszeket ragasztottunk a szülőkkel, kisgyermeknevelőkkel és a gyerekekkel közösen. A délelőtt lezárásaként, pedig jót játszottunk az óvoda udvarán. Pénteken a Lepke királylányt és a Lepke királyfit a „Lepkefesztiválon” koronáztuk meg és jutalmul pillecukrot kóstoltunk.

Szeretném megköszönni segítő munkáját a szülőknek, a kolléganőimnek, a dajka néniknek, a diákmunkásnak és közösségi szolgálatukat teljesítő diákoknak.

A témahéten készült munkákból a gyermekek örömére minden varázslat hazavihető volt.

                                                                                  Madari Istvánné (Jutka óvó néni)

                                                                                         a kézműves hét vezetője

      

 

tehetsegprogram

tamogataskezelo

emberieroforras1