A nyári kalandok vége  - „Hely vára vára…” c. és a  „Hol lakik a halacska?” c. témahét

Folytatódtak az óvodai nyári élet utolsó heteiben is a vidám, színes programok.

„Hely vára vára…”c. témahét

„Hol lakik a halacska?” c. témahét

A telephelyünkön, vagyis a régi óvodában 2020.08.17 – 08.19-ig a „Hely vára vára…” c. témahét zajlott, majd 2020.08.24 – 08.27-ig a „Hol lakik a halacska?” c. témahét.

A gyermekek egyik kedvelt tevékenysége a homokozás. Imádják a homok tulajdonságait, amelyeket nap-mint nap megtapasztalnak: száraz, vizes, forró, szórható, formálható stb. Ezt kihasználva zajlott a „Hely vára vára…” c. homokváras hét. Ezen a héten a homokozóé volt a főszerep. Gyönyörű homokvárak születtek, kiegészítve faágakból készített híddal, csapdával, de emellett megtapasztalhatták a gyermekek a homok felhasználhatóságát pl. egy homokkép készítésekor is. Rácsodálkoztak hogyan elevenedik meg a ragasztóval megrajzolt kép, ahogy rászórják a finom homokszemeket. A reggeli, hűvösebb időben még a csoportszobában épültek a várak, erődök kiegészítve az elmaradhatatlan katonákkal, majd ezt folytatva az udvaron, a homokozóban építették, főleg a fiúk a homokváraikat. Természetesen a lányok is bekapcsolódtak, bár ők inkább színespapírból vágással, ragasztással készítették el a saját színes erődítményeiket. Szívesen vettek részt fiúk, lányok egyaránt a „Várkapitányok harca” játékban, ahol keménypapírból készített pajzzsal védekezve, papír karddal küzdve mérték össze erőiket.

A homokváras hetet követte a „Hol lakik a halacska?” c. témahét. A homokozás után az óvodás gyermek másik kedvelt tevékenysége a pancsolás, vizezés. Ezen a héten ezt ki is élhették a homok-víz asztalnál. Halakat úsztattak, horgásztak. Még az egyik kedvelt mesét: „A nagy Hohoho-horgászt” is megtekintették, amely nagyon tetszett a gyerekeknek. Érdekes kis filmen keresztül ismerkedtek a halak jellemző tulajdonságaival, lakóhelyükkel, táplálkozásukkal. Beszédfejlesztő játékként halacskanyelven beszéltek - amikor csak magánhangzókkal mondtak szavakat. Nem maradhatott el a kézimunka tevékenység sem. Színes újságok, papírok tépésével, gyűrésével készítették el a színesebbnél, színesebb halaikat. A hét fénypontja mégis a fagylaltozás volt, melyet köszönünk szépen Bella édesanyjának.

Ezzel a héttel ért véget a nyári óvodai élet a régi óvodában. Élménydús programokkal volt teli az ovi-vakáció. Reméljük minden gyermek számára örömökben gazdag, tevékeny volt a nyár.

Köszönöm szépen minden munkatársamnak a kitartó, lelkiismeretes, gyermekközpontú munkáját és a szülőknek a támogatását.

Aszódiné Magyar Beáta

intézményvezető

      

 

tehetsegprogram

tamogataskezelo

emberieroforras1