Tovább folytatódva a nyári témaheteink, programsorozatunk, a július 06 – 10-ig tartó időszakban az új óvodában zajlott a környezeti hét, a régi óvodában pedig a bábos hét. Ezt követte július 13 – 17-ig a „Pille, te kedves” - kézműves hét.

Mindkét óvodánkban a pillangók körül forgott a világ.

A régi óvodában a kézműves hét Madari Istvánné, az új óvodában pedig Kristófné Molnár Anita óvodapedagógusunk irányításával zajlott. Ezen a héten a pillangókról szólt minden: a mesék, versikék, dalok, kézimunka tevékenységek.

Megismerkedtek a gyermekek a pillangók fejlődésével, életmódjával. Megtudták mi is az a bebábozódás. Ismereteiket bővíthették könyvekből, kisfilmekből, mesékből az óvodában és a könyvtárban is. Sőt, a könyvtárban pillangós karkötőt is készíthetett az, aki akart, a filmek, mesék nézése mellett. Köszönjük a lehetőséget a könyvtár dolgozóinak. A témahét során folyamatosan színezhettek a gyerekek pillangós színezőket, de papírfűzéssel és hajtogatással is készíthették lepkéiket, melyeket fonalra, madzagra tűzve vidáman röptettek. Emellett elkészültek a kis hernyók is, valamint a pillangó fejdíszek. A legnagyobb öröm mégis az volt, amikor a szívószálra helyezhető színes, díszes pillangók készültek el, és a gyermekek ezzel a szívószállal ihattak. Vagy, amikor kis hernyót találtak az óvoda udvarán, és rácsodálkoztak, hogy abból lesz a pillangó. Természetesen a mozgás sem maradhatott el. A pillangók, hernyók mozgását utánozva akadálypályán próbálhatták ki az ügyességüket a kis lurkók az új óvodában. Míg a régi oviban lepkefesztivált tartottak, ahol megválasztották a legkreatívabb lepke királylányt és a lepke királyfit, majd a hét minden résztvevője finom pillecukrot kóstolhatott. A témahéten készült munkákból a régi óvodában kiállítás szerveződött, melyet mindenki megcsodálhatott az óvodába látogatásakor. Nagy öröm volt számunkra, hogy a bölcsődések is meglátogattak bennünket a „Nyitva van az ovi kapu” alkalmából, ill. az otthonról óvodába jövő gyermekek is eljöttek hozzánk a szüleikkel.

Aszódiné Magyar Beáta

intézményvezető

      

 

tehetsegprogram

tamogataskezelo

emberieroforras1