Kistérségi óvodai sportverseny Kunszentmártonban

2019.március 19-én immár hagyományosan megrendezésre került- a tehetséggondozás jegyében- a Szent Anna Katolikus Óvoda szervezésében, a kistérségi óvodai sportverseny, melyre kiemelkedő mozgásképességgel rendelkező gyerekekből álló csapatok jelentkezését várták. A tavalyi sikerünkön felbuzdulva, ismét beneveztünk, immár nyolcadik alkalommal.

 

Közlemény | Tisza menti Köznevelési és Gyermekjóléti Társulás Tanácsa

A Szivárvány Óvoda és Bölcsőde lakiteleki óvodáiba a 2019/2020. nevelési évre történő beiratkozás idejéről, az óvodai jogviszony létesítésével összefüggő eljárásról.
A Tisza menti Köznevelési és Gyermekjóléti Társulás, mint a Szivárvány Közös Igazgatású Óvoda és Bölcsőde, Óvoda Intézmény  (6065 Lakitelek, Kiss János u. 1/a) fenntartója, „A nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról" szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 20.§ (1) bekezdése alapján, az alábbi közleményt teszi közzé:

Értesítjük az érintett szülőket, hogy a Szivárvány Óvoda és Bölcsőde lakiteleki óvodáiba a 2019/2020. nevelési évre történő óvodai beiratkozásra az alábbi időpontokban kerül sor:

2019. április 24-25 (szerda-csütörtök)
8.00 órától 17.00 óráig

Lakitelek, Kiss János utca 1/a

Márciusi események:

Márc. 1. Délelőtt JELMEZES FARSANGI MULATSÁG minden csoportban.

              Délután 17 órától a tornateremben a szülőkkel közösen jelmezes farsangi népszokások felelevenítése

               az Apró táncosokkal.

Márc. 2. Télbúcsúztató községi rendezvény a Közösségi Térnél, szerepel: a Csilingelő Csengettyűk

                 tehetség műhely, Erdősné Ladányi Boglárka óvodapedagógus vezetésével.

Márc. 5. Farsangi népszokások: Állatalakoskodás és télbanya égetés mindkét óvodában.

Márc. 11. A Lóca együttes Március 15.-ére ráhangoló koncertje az új óvoda tornatermében. 

Márc. 12. Gergely-járás, iskolába hívogatnak az első osztályos gyerekek.

Óvodánk Pedagógiai Programja is tartalmazza: „a környezettel való ismerkedés az óvodai nevelés egészében érvényesülő folyamat. A gyermek megismeri a közvetlen és tágabb környezetét, amely a nemzeti identitástudat, a keresztény kulturális értékek, a hazaszeretet alapja…”                                                                                                                                                                                

Ennek megfelelően a március 15-ei nemzeti ünnepünket igyekeztünk az óvodás gyermekek számára is átélhetővé, örömtelivé tenni, az ünnepléshez fűződő pozitív érzelmi viszonyt kialakítani, a nemzeti értékeinket átörökíteni.

 

A tél vége felé közeledve fogyatkozik a szervezet vitamintartaléka, csökken az emberi szervezet elenállóképessége. De mit is tehetünk azért, hogy védekezzünk a betegségek ellen? A Pillangó csoport gyermekeivel erre a kérdésre kerestük a választ a február 4-tól 15-ig tartó időszakban egy témahét segítségével.