Kisgyermeknevelők:

 

„Ettől az évtől is csoportunkban több hangsúlyt szeretnénk fektetni a zenei nevelésre, mert úgy gondoljuk, hogy ennél a korosztálynál ez igen fontos.
Ebben a csoportban az elmúlt évben is rengeteget mondókáztunk, énekeltünk a gyerekekkel.
Szeretnénk megismertetni a gyermekeket a ritmushangszerekkel is, reménykedve abban, hogy a további éveik során kedvet kapnak.
Ezen kívül szeretnénk a gyerekeket minél több énekes játékokkal (körjáték, stb.) megismertetni, spontán dúdolgatásra, énekelgetésre ösztönözni. Mivel a kisgyermekek számára a zene, a gondozónő hangja, mosolya, érintése, ölelése a legfontosabb, ezért sok ölbeli játékot (lovagoltatók, hintáztatók, sétáltatók), kéz-kar-láb játékokat játszunk velük, amiket napról napra ismételgetünk.
A mondókákat, énekeket a gyermekek életkorához és az évszakokhoz próbáljuk majd igazítani.
A személyes kapcsolatban, játékhelyzetben át élt mondókázás, éneklés, zenehallgatás pozitív érzelmeket keltenek, örömélményt, érzelmi biztonságot nyújtanak a kisgyermekek számára. Segítik az anyanyelv elsajátítását, a személyiség fejlődését. Hozzájárulnak a kisgyermekek lelki egészségéhez, a csoportban a derűs, barátságos légkör megteremtéséhez.
Mindez számunkra azért is fontos, mert úgy gondoljuk, hogy ez által a csoportba érkező gyermekek és kisgyermeknevelők napjai vidámabbak, kiegyensúlyozottabbak lehetnek. Mert a zene mindenki számára örömforrás!”

      

 

tehetsegprogram

tamogataskezelo

emberieroforras1