pillango k

Mint óvodánk minden csoportja, a Pillangó csoport is vegyes életkorú csoport, ahol 3-7 éves korú kisgyermekeket nevelünk.

Fontos számunkra a szülőkkel való kapcsolattartás, igyekszünk a csoport napi életébe is bevonni őket. Az internet adta lehetőségeket kihasználva online csoportot is működtetünk, ahol a legfontosabb információk átadása mellett a gyermekek hétköznapjait fotókkal is bemutathatjuk. A szülők által felajánlott növényekkel tesszük otthonosabbá, természet-közelibbé csoportszobánkat, melyben az évszakhoz illő zöld sarkot rendeztünk be. Udvarrészünkön termőfákat gondozunk, tavaszi kertünket szépítjük, a kerti tónak köszönhetően a vízi világ folyamatos megfigyelésére van lehetőségünk. Nagyon fontosnak tartjuk a szabad levegőn való minden napi tartózkodást. Az időjárásnak megfelelően szervezünk a faluban sétákat is, melyek alkalmával a természet változásait figyelhetjük meg. Kiemelten fontosnak tartjuk az ének-zenei nevelést. Napi szinten csendül fel az óvónők éneke, hangszeres játéka, de szívesen hallgatunk zenét is csoportunkban. Örömmel játszunk mozgásos játékokat, akár zenei aláfestéssel is. Szeretettel és következetességgel neveljük óvodásainkat, hogy érzelmi biztonságban érezzék magukat a szülőktől távol töltött órák során.

Célunk, hogy a ránk bízott gyermekek szeressenek óvodába jönni, napközben érezzék jól magukat, majd délután boldogan térjenek haza, és mindeközben nagycsoportos életkorú gyermekeink pedig maradandó élményekkel, felkészülten várják az iskolát.

 

      

 

tehetsegprogram

tamogataskezelo

emberieroforras1