A Napsugár csoport közössége nyitott, barátságos, vidám és segítőkész gyermekekből áll, mely nevéhez mérten megmelengeti a szíveket. Madari Istvánné és  Szatmári Adrienn  látják el az óvónői teendőket, Kresztovoj Józsefné pedig dajkaként segíti a gyermekeket. 


A csoportban minden évben legalább egy projektet tartunk a gyermekeknek, emellett témaheteket is vezetünk, a gyermekek kreativitását és egyéni ötleteit használjuk fel. A szülőket bevonjuk, sok segítséget, támogatást kapunk tőlük, melyekért hálásak vagyunk, gyakorta vendégül is látjuk őket.


Fontosnak tartjuk, hogy gyermekeinkkel megismertessük tágabb környezetüket is. Gyakorta megyünk sétálni, kirándulni, lovas kocsizni. Továbbá nagyon nagy hangsúlyt fektetünk gyermekeink társas kapcsolatainak alakulására, baráti kapcsolataik kiépítésére.


Büszkék vagyunk rá, hogy csoportunkban a gyermekek mindegyike érdeklődő és aktív. Leginkább kis játszó csoportokban tevékenykednek, számos gyermeknek hármas kötődése alakult ki. Legfontosabb számunkra, hogy kiegyensúlyozott, az új ismeretekre nyitott és pozitív énképpel rendelkező gyermekeket indítsunk az iskolába.


Napi játékaikban megjelenik a funkciós, konstruáló és a szerepjáték, valamint nagy népszerűségnek örvendenek a szabályjátékok. Tehetséggondozáson több gyermekünk is részt vesz, örömmel járnak néptáncra, Ovi focira, sakkra, Törperős tornára.


Mindemellett gyermekeink rendszeres résztvevői a különböző rendezvényeknek, sport eseményeknek, táncházaknak, mesemondó versenyeknek.


Nagyon fontos számunkra, hogy bensőséges, bizalomra és szeretetre épülő kapcsolatot tudjunk kialakítani a gyermekekkel. Továbbá lényegesnek tartjuk, hogy minél több lehetőséget biztosítsunk nekik a tapasztalásra, megfigyelésre. Sokat bábozunk, diafilmeket nézünk, zenét hallgatunk és beszélgetünk.


Bensőséges, családias hangulatban töltjük mindennapjainkat, mely segíti a gyermekeket az egészséges fejlődésben és bátor, ügyes óvodássá válnak, majd pedig iskolássá.

 

      

 

tehetsegprogram

tamogataskezelo

emberieroforras1