mazsola

 

A nevünkből eredően, "kis Mazsolákat" nevelgetünk, érzelmeiket formáljuk, magatartásuk alakítjuk, de nem a Futrinka utcában, hanem az új óvoda, új csoportjában.

A mi mottónk " Jó ide jönni, jó ide járni „!

Sok-sok szeretettel, következetes napirenddel, mesékkel, versekkel, mondókákkal, énekekkel, mozgásos játékkal, tornával, tesszük vidámmá a Mazsolások mindennapjait, hiszen a derűs, nyugodt légkör fontos dolog a mindennapjainkban.

Mesehősök bőrébe bújva meséljük el a meséket, Meseországba varázsszőnyegen repítjük el őket, különböző helyszínekre (palotába, mezőre, tengerre, hegyekre, stb)

 Nagyon fontos számunkra környezetünk védelme, óvása, rendben tartása, ezért odafigyelünk arra, hogy ne szemeteljünk, takarékoskodjunk a vízzel, energiával, újrahasznosítjuk a papírt, műanyagot stb.! Gondoskodunk az óvodánk udvarán csicsergő madarak etetéséről, költéséről. Szívesen járunk piacra, boltokba vásárolni. Sütünk, főzünk Anyukákkal, Nagymamákkal a nyílt napokon.

 Sokat kirándulunk, figyeljük a természet változásait, megcsodáljuk környezetünk szépségeit, terméseket, leveleket gyűjtögetünk, majd képeket, bábokat, koszorúkat varázsolunk belőle. 


Minden nap beszélgetünk a gyermekek számára fontos dolgokról, ötletelünk, szellemi játékokat játszunk. Naptárunkon követjük az idő múlását, így „tanulják” meg a kis Mazsolák az évszakok, hónapok, napok neveit.

A délután a pihenésé, mesehallgatásé a nyugalom szigete. Majd újból jöhet a játék a hazaindulásig.

 

      

 

tehetsegprogram

tamogataskezelo

emberieroforras1