OIPA Pitypang csoport újonnan induló óvodai csoport a Szivárvány Óvoda életében. 24 gyermekkel indul a 2022/23-as nevelési év, vegyes korosztályú csoportként: közülük 20 gyermek 3-4 éves, 2-en 3 évesek, 1 gyermek 4- 5 éves, 5-6 éves 1 gyermek. A nemek aránya a csoportban: 16 kisfiú és 8 kislány.
A csoportban dr. Hoffmann Zsoltné és Kézsmárki Irén óvodapedagógusok várják szeretettel a gyermekeket, munkájukat segíti Sántáné Bodor Ágnes dajka néni.
A pitypang népies neve gyermekláncfű, többek között utal arra is, hogy sárga virágait szívesen összefűzték a gyermekek, kedvelt népi játékként játszottak vele.
Szeretnénk mi is a gyermekeket egy kis pitypang nyaklánccá fűzni, egy jó kis óvodai gyermekközösséget kialakítani, örömteli óvodai életet biztosítani számukra.
Legfontosabb feladatunknak tartjuk, az egyéni bánásmód alkalmazása mellett, az egyes gyermekeket megismerni. Az érzelmi biztonság megteremtése mellett törekszünk olyan szokás-és szabályrendszert kialakítani, melyben a gyermekek jól érzik magukat, felszabadultan, örömmel játszanak, tevékenykednek.
A napi tevékenységeket a környezeti nevelés köré építjük, a gyermeki igényekre, érdeklődésre építve szervezzük a tevékenységeket, játékos kezdeményezéseket.
Fontos számunkra az is, hogy minden gyermek megtalálja helyét a csoportban. A napirendben a legtöbb időt a szabad játékra fordítjuk, de fontosnak tarjuk az élményszerzéseket, sétákat, kirándulások szervezését is.
Arra törekszünk csoportunk életében, hogy ott „mindig történjen valami érdekes”, ami miatt különösen szívesen jönnek a gyermekek óvodába. Fontos az is, hogy a differenciált feladatokkal, természet közeli tapasztalatszerzésekkel minden gyermeket képessége szerint, önmagához képest fejlesszünk.