Mi is a petanque?
Egy francia eredetű, könnyen elsajátítható golyósjáték, amelyet kortól, nemtől, erőnléttől függetlenül bárki játszhat. Egyszerű szabályok keretein belül a játék célja, hogy a csapatok a golyókat minél közelebb juttassák a célgolyóhoz (öcsi). Remek szabadidős tevékenység, amely mondhatni egy életérzés.


A Hungarikum Ligetben a sportfejlesztések révén olyan kevésbé ismert sportágakat is felkarolnak, mint például a petanque. Az említett játék népszerűsítése céljából április 23-án a Magyar Petanque Szövetség amatőr versenyt hirdetett, melynek a Hungarikum Liget adott otthont. A Lakiteleki Szivárvány Óvoda két csapattal nevezett a versenyre. A lelkes óvodai dolgozók három fős csapatokat alkottak. A régi óvodát Bekéné Kotvics Edit, Kerekes Maja, Madari Istvánné Jutka, míg az új óvodát Barta-Bencsik Anita, Kakóné Gál Andrea és Vlajk-Gergely Katalin képviselte.
Intézményünk két csapatát Baukó Ferenc gyógypedagógus (Hungarikum Liget sportszervezője) készítette fel. Az elméleti és gyakorlati oktatás során gyorsan elsajátítottuk a szabályokat, mindeközben jól szórakoztunk. A versenyt Kocsis Tamás, a Magyar Petanque Szövetség elnöke nyitotta meg. Nagy örömmel fogadta a lelkes, amatőr csapatokat az első Hungarikum Liget Petanque Kupán. A felnőtt kategóriában nevező triók közül, a versenyzők nagy része több éves játékgyakorlattal rendelkezett. Éppen ezért nagyon büszkék lehetünk, hogy a körverseny során mindkét kezdőnek számító óvodai csapat 1-1 győzelmet is bezsebelt.
Mindannyiunknak nagyon megtetszett ez a játék, terveink között szerepel, hogy a következő Hungarikum Liget Petanque Kupán ismét képviseljük óvodánkat.

Vlajk-Gergely Katalin
óvodapedagógus

      

 

tehetsegprogram

tamogataskezelo

emberieroforras1