Immár harmadik alkalommal rendeztük meg a Közösségi Tér épületében a TALENTUMKA tehetségnapunkat a Lakiteleki Óvodáért Alapítvány támogatásával. Sajnos az elmúlt két évben kialakult járványhelyzet nem tette ezt lehetővé.
Ahogy a rendezvényünk neve is jelezte: TALENTUM, azaz tehetség, kiváló képességekkel bíró ember, „TALENTUMKA – gyermek”.
„Tehetséggondozó tevékenységünket óvodánkban hosszú távra tervezzük, nevelőtestületünk minden tagja elkötelezett a gyermekek tehetségének kibontakoztatásában, hiszünk a tehetséggondozás gyermeki személyiségre kifejtett pozitív hatásában. Arra törekszünk, hogy bátorítsuk a gyermekeket, önbizalmukat fejlesszük. Egyéni tapasztalatszerzésre, önálló munkára ösztönözzük őket. Célunk, hogy támogassuk az erős oldalát a gyermeknek, és fejlesszük a gyenge pontjait a tehetségterületekben.”- hangzott el a köszöntőben.
Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy 2018 februárjában elnyertük a KIVÁLÓAN AKKREDITÁLT TEHETSÉGPONT címet.

{gallery}talentumka{/gallery}


Ennek megfelelve a színpadon először a PERDÜLJ! FORDULJ! - gyermektánc tehetségműhelybe járó, majd a TÖRPERŐS mozgásos műhely gyermekei mutatták be tudásukat egyéni adottságaikat kibontakoztatva. A galérián kiállítva a Törppingáló- vizuális tehetségműhelyekbe járó kreatív gyermekek gyönyörű munkái voltak megtekinthetők, ill. az Okoska-logikai/matematikai és a Zöld Manók természeti tehetségműhelyek bemutatkozása volt látható, egészen április 15-ig.
A szünet után az óvodai csoportok mutatták be rövid kis műsoraikon keresztül a csoporton belüli tehetséggondozás eredményeit. A Vackor csoport nyitotta meg Palotás táncával a csoportműsorokat. Az előkelő, ünnepélyes tartású, derűs tánc nagy sikert aratott. Jól látható volt, hogy az óvodások is milyen átérzéssel, élvezettel tudják végezni ezt a kifinomult táncot. Voltak ott bárányok, akik fitneszen keresztül jó fizikai erőnlétüket, aktivitásukat mutatták meg (Bóbita csoport). Voltak vadnyugati, western Katicások, akik jó hangulatú táncukkal, „lasszóvetéssel, lovaglással” mutatták meg ügyességüket. A Margaréta csoport gyermekei a kis Vukká, a kis rókává változtak, akik a ravaszság motívumait becsempészve az előadásukba, vidám táncukkal varázsolták el a közönséget. A Mazsola csoportosok a szivárvány színképeit megjelenítve adták elő színes táncukat. Jó ritmusérzéküket, egyensúlyérzéküket bemutatva adták elő a Manó bugi táncukat a Napsugaras gyermekek. Végül a majomparádé zárta az estét, a Pillangó csoport előadásában. Bohókás műsorukkal, vidám, „bolondos” előadásukkal, mozgásukkal kirobbanó sikert arattak.
Igazán gazdag és tartalmas program volt látható, melyben a gyermekek bemutathatták meglévő adottságaik, képességeik mellett az örömteli együttmunkálkodás eredményeit, kreativitásukat, teljes személyiségüket.

Aszódiné Magyar Beáta
intézményvezető